Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

18 nippi, mis teevad sinust parema koka

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ingrid Balabanova / Panthermedia / Scanpix

Need nipid on pärit professionaalsetelt kokkadelt, vahendab Buzzfeed. 

  1. Sa kokkad rohkem, kui sul on küüslauk ja sibul kooritud või isegi hakitud külmkapis valmis.
  2. Juurviljad säilivad külmkapis kuni kaks nädalat, kui sa pesed need ära, lased kuivada ja asetad paberrätiku sisse enne, kui paned need külmkappi.
  3. Soolaga peaks olema ettevaatlik. Ei ole mõtet seda korraga toidu sisse visata, vaid pigem maitsta ja siis natukese haaval lisada.
  4. Küüslaugu koorimiseks suru terve küüs natukene noa lameda poolega vastu lauda.
  5. Kui sa tahad teada, kas tainas hakkab kerkima, siis otsi väikeseid mulle, mis peaksid tekkima kohe pärast seda, kui sa pärmi lisad.
  6. Tahad teha kooki, aga või on liiga külm? Nipp: proovi seda riivida.
  7. Aseta ülejäänud kook koos pooliku õunaga kinnisesse karpi, siis ei kuiva kook ära.
  8. Selleks et kana pannil ära ei kuivaks, leota seda enne praadimist soolvees ja ära kasuta kahvlit, et kana pannil ümber keerata.
  9. Selleks et lõikelaud ei libiseks, aseta laua ja lõikelaua vahele kuiv salvrätik.
  10. Tükelda sibulat nii, et sa jätad osa juurest sibula külge – nii püsivad tükid koos, kui sa neid lõikama hakkad.
  11. Enne kui sa alustad toiduvalmistamist, loe retsept otsast lõpuni läbi.
  12. Kasvata kodus maitsetaimi.
  13. Mida teha ülejäänud pitsaga? Aseta see sügavkülma ja kui kõht läheb tühjaks, siis lase pitsa ahjus uuesti soojaks – sama krõbe kui enne.
  14. Täiusliku härjasilma tegemise saladus peitub madalas kuumuses.
  15. Siidja kartulipudru jaoks peaks selle suruma läbi sõela.
  16. Riis tahab pärast kurnamist saada mõned tilgad laimimahla, mis teeb selle õhuliseks ja mõnusaks.
  17. Ideaalse temperatuuriga grillimiseks tuleb hoida kätt kümme sekundit grilli kohal. Kui see on käele liiga kuum, siis on temperatuur liiga kõrge. Kui sa saad hoida kätt ainult kolm sekundit grilli kohal, siis sobib see kuumus õhemate lihatükkide grillimiseks.
  18. Niipea kui märkad lihamahlu välja tulemas, siis keera tükk ümber ja oota, et protsess korduks. 
Tagasi üles