Pühapäev on teada tuntud pannkoogipäev. Selle asemel, et valmistada klassikalisi kooke, proovi vahelduseks järele see veidi teistmoodi retsept.
Hommikusöögiidee: ebatavalise koostisosaga imemaitsvad pannkoogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsapüreega tehtud pannkoogid on veidike paksemad kui klassikalised koogikesed. Pidulikkust lisavad pannkookides olevad šokolaaditükid.
Kõrvitsa-šokolaadi pannkoogid
Vaja on:
- kaht klaasitäit jahu
- kaht teelusikatäit küpsetuspulbrit
- poolt teelusikatäit soola
- 100 grammi šokolaadi
- 300 grammi kõrvitsapüreed
- 50 g pruuni suhkrut
- üht suurt muna
- kolme supilusikatäit õli
- poolteist klaasitäit piima
- maitsestamiseks kaneeli
Et pannkoogid hommikul kiiremini valmis saaksid, valmista kõrvitsapüree juba eelmisel õhtul. Selleks pane kõrvitsatükid koos vähese veega podisema. Kui kõrvits on pehmeks keenud, püreesta see kannmikseri või saumikseriga.
Pannkookide valmistamiseks sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja tükeldatud šokolaad.
Teises kausis sega/vispelda omavahel kokku kõrvitsapüree, suhkur, muna, õli ja piim (seda võib teha ka kannmikseris). Lisa segule kuivained teisest kausist ja sega läbi.
Prae pannkooke kuumas õlis ja serveeri mee või moosiga.