Tihtipuhku lubavad just nädalalõpud laiska hommiklemist. Ja kui kuhugi kiiret pole, võib end pika ja toeka hommikueinega äratada küll. Kahest ingliskeelsest sõnast breakfast ehk hommikusöök ja lunch ehk lõuna tuletatud brunch (eestikeelseks mugandatud brantš) hilist hommikusöögi ja lõuna asemel võetud einet ju tähendabki.
Arvatakse, et brantši mõiste pärineb 19. sajandi lõpu Inglismaalt, kui laupäevaöiste pummeldajate komme võtta päeva esimest kehakinnitust ennelõunal levis suuremalt rahva sekka. Sealt liikus brantš Ameerikasse, kus oli eriti popp 1930. aastatel. Praegu on üpris tavaline, et nii hotellid, kohvikud kui ka restoranid üle maailma pakuvad pühapäeviti Rootsi laua stiilis brantši, kus laual võivad korraga olla hommikuhelbed, jogurt, munaroog, röstsai, moos ja võileivamaterjal, pirukad ja pannkoogid, salatid, vorstikesed ja praad. Rikkalikumas variandis ei puudu laualt värskelt pressitud mahla ja kohvi kõrval ka vahuvein või šampanja.