/nginx/o/2017/01/27/6284161t1h73ed.jpg)
Saiavorm on selline magustoit, mida ilmselt kõik lapsepõlves söönud on. Kuna viimasel ajal on see pisut unustustehõlma vajunud, on saabuv nädalavahetus just õige aeg selle valmistamiseks.
Saiavorm on selline magustoit, mida ilmselt kõik lapsepõlves söönud on. Kuna viimasel ajal on see pisut unustustehõlma vajunud, on saabuv nädalavahetus just õige aeg selle valmistamiseks.
Toidublogija Lena kasutas vahelduseks tavalisele saiale pisikesi sarvesaiakesi, kuid väga hästi sobib ka tavaline sai.
Saiavorm mustikate ja toorjuustuga
Vaja on:
Sulata või ja lase sellel veidi jahtuda. Sega või hulka muna, kohvikoor, suhkur, vanillisuhkur, munad, kaneel ja kardemon.
Murra/lõika sai pisikesteks tükkideks ja aseta pool kogusest ahjuvormi. Puista hulka ka pool toorjuustukogusest ja mustikatest. Korda tegevust ülejäänud saia, toorjuustu ja mustikatega.
Vala piimasegu vormi ja vajadusel sega pisut. Oluline on see, et segu jaotuks ühtlaselt. Küpseta saiavormi 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kui pealispind hakkab küpsedes liiga vara pruuniks minema, kata vorm fooliumiga.
Lase saiavormil pärast küpsemist jahtuda ja puista peale veidi tuhksuhkrut. Serveeri külma piima või mõne meelepärase kastmega.