Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kakaogurmaanidele: suussulavalt hõrk jogurtikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Jogurtikook.
Jogurtikook. Foto: Kristian Neemela

Kreeka jogurt kannab auga oliiviõli, kreeka pähklite, mee ja teiste tervisetoitude kõrval väetoidu tiitlit ja on tänu mitmekesistele kasutusvõimalustele toiduvalmistamisel hinnatud komponent. 

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab retsepti, mis demonstreerib hästi Kreeka jogurti rikkalikku maailma. 

Suussulavalt hõrk jogurtikook

Koostisosad

  • 370 g kakaoga Kreeka jogurtit              
  • 100 g rapsiõli     
  • 2 muna
  • 200 g suhkrut
  • 125 g jahu           
  • 15 g kakaod        
  • 1 tl küpsetuspulbrit          

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga. Sega ühes kausis kokku kuivained, teises jogurt ja õli. Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks kokku ja kalla 16cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 110-kraadi juures 1,5h. Serveeri soojana või külmalt koos tuhksuhkru ja jäätisega.

Tagasi üles