Video: maailma kalleimas linnas elavad keskklassi inimesed rahapuudusel kuutides (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Selles pole midagi räpast ega rõvedat: maailma kõige kallimate kinnisvarahindadega linnas ei ole inimestel lihtsalt võimalik endale piisavalt ruutmeetreid lubada ja nad elavad kodudes, mis rikuvad nende vaimset tervist.

Kui eestlased kipuvad  arvama, et meie kinnisvarahinnad on kõrged, võib kõhklematult väita, et me ei tea, mida tõeline kitsikus tähendab. Hongkongis, kus kinnisvarahindade ja inimeste sissetulekute suhe on kõige rohkem paigast ära, on paljud keskklassi kuulujad sunnitud elama sisuliselt punkrites, sest muud nad endale lubada ei saa. 

Reuters vahendab Wong Ziwa lugu, kes elab juba kaks aastat pisikeses kuubikus, kus ta kohati suisa roomates liikuma peab. Selle eest maksab ta ligikaudu 300 eurot üüri. Ebaloomulikult tillukestes kodudes on Ziwa elanud 20 aastat, kuid nii väikest pinda pole ta veel kunagi üürinud. Kaks aastat tagasi esitas ta avalduse sotsiaalkorteri saamiseks, kuid kuna ta pole sugugi ainuke, kes säärast pinda soovib, pole ta siiani lahendusest midagi kuulnud. 

Ziwa korter pole mingi haruldus: kirstutaoliste kodude jaoks on välja kujunenud täiesti omaette turg. ÜRO on säärased elamistingimused karmilt hukka mõistnud, kuid ainuüksi sellest ei piisa, et eluasemekriisi lahendada. Selleks, et probleemile  lahendus leida, plaanib valitsus järgmise kümne aasta jooksul ehitada 460 000 korterit. Kohalikud sotsiaaltöötajad aga ütlevad, et midagi tuleb ette võtta tunduvalt lühema aja jooksul, sest inimestele on säärastes tingimustes elamine lihtsalt tervistkahjustav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles