Kanafilee kipub tihti ära kuivama ja kuiv liha ei ole sugugi isuäratav. Toidublogija Kadri Raig jagab lihtsat retsepti, millega ei ole tal kana veel kunagi kuivaks muutunud ja maitseb imehästi. Mandlipaneering annab kanale kerge krõbeduse ning kiire õhtusöök saabki valmis nii umbes 15 minutiga või isegi sutsu kiiremini.
15 minuti õhtusöök: mandlipaneeringus kanafilee
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandlipaneeringus kanafilee
Vaja läheb:
- 2 kanafileed
- 30 g jahu
- 1 muna
- 60 g mandlijahu
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- Soola
- Pipart
- Praadimiseks õli
Lõika mõlemad kanafileed pikkupidi neljaks tükiks (nii saad kaheksa riba) ning tao lihahaamri abil pisut õhemaks.
Maitsesta ühel taldrikul jahu soolaga, sügavamas taldrikus löö muna koos soola ja pipraga lahti ning kolmandal taldrikul sega mandlijahu soola, pipra ning basiilikuga.
Kasta kanatükid ükshaavalt esmalt jahu, siis muna ning viimaks mandlijahu sisse.
Prae keskmisel kuumusel üsna rohke õli sees mõlemalt poolt umbes kahe minuti jooksul, tõsta korraks köögipaberile nõrguma.
Naudi kohe. Või hiljem - need on ka külmalt head!