Must küüslauk on tavaline küüslauk. Ainult et parem, väidavad maitsekütid. Kuidas musta küüslauku süüa? Margus Sarmet, kelle väike firma Must Küüslauk seda valmistab, jagab juhatust ja lahkab selle hingeelu.
Tellijale
Küüslauk. Aga must
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must küüslauk kõlab peaaegu et kokandusimena: seda kõlbab panna jäätisesse, šokolaadikooki, pastasse, risotosse, salatisse, lahtise piruka täidisesse, kastmesse ja võileivale või hoopis niisama näksida. Aasias, eriti Jaapanis ja Koreas, kus seda tuntakse kui tõhusat tervistajat, süüaksegi seda põhiliselt suupistena.