/nginx/o/2017/02/02/6302409t1h7bcf.jpg)
Suvikõrvitsast tehtud nuudlid (inglise keeles: zoodles) on populaarsed juba pikka aega, sest tegemist on geniaalselt lihtsa, maitsva ja kerge toiduga, mis saab valmis loetud minutitega. Toidublogija Kadri Raig kirjutab, et kuigi peenikesed suvikõrvitsaribad sobivad asendama tavalisi nuudleid, siis maitse poolest sellega kedagi ilmselt ära ei peta. Sellegipoolest on tegu väga maitsva ja tervisliku toiduga.
Kui sul köögiviljade ribastajat ei ole, siis ära muretse – väga hästi toimib ka selline variant, et tõmbad koorimisnoaga lihtsalt õhukesed laastud.
Suvikõrvitsanuudlid pähklikastmega
Ühele
- 1 keskmine suvikõrvits
- Umbes väikse sõrme suurune jupp ingverit
- 1 punane tšilli (või kui sa vürtsikat ei armasta, siis maitse järgi)
- 1 roheline sibul
- Praadimiseks pisut õli
- 1 spl sojakastet
- 1 spl pähklivõid
- 1,5 dl kuuma vett
- Veerand laimi
Haki ingver, tšilli ja roheline sibul ning pane need õliga pannile vaiksel kuumusel umbes kolmeks minutiks praadima.
Samal ajal keeruta suvikõrvits nuudliteks.
Kui pannil olevad köögiviljad juba pehmemad, siis lisa pannile ka pähklivõi, sojakaste, vesi ning laimimahl ja sega need ühtlaseks kastmeks.
Lisa pannile ka suvikõrvitsanuudlid ning kuumuta veel umbes minuti jooksul.
Serveerimisel sobib lisada koriandrit ning muidugi veel tšillit.