Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kerge asendus: suvikõrvitsanuudlid spagettide asemel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Suvikõrvitsast tehtud nuudlid (inglise keeles: zoodles) on populaarsed juba pikka aega, sest tegemist on geniaalselt lihtsa, maitsva ja kerge toiduga, mis saab valmis loetud minutitega. Toidublogija Kadri Raig kirjutab, et kuigi peenikesed suvikõrvitsaribad sobivad asendama tavalisi nuudleid, siis maitse poolest sellega kedagi ilmselt ära ei peta. Sellegipoolest on tegu väga maitsva ja tervisliku toiduga.

Kui sul köögiviljade ribastajat ei ole, siis ära muretse – väga hästi toimib ka selline variant, et tõmbad koorimisnoaga lihtsalt õhukesed laastud. 

Suvikõrvitsanuudlid pähklikastmega

Ühele

  • 1 keskmine suvikõrvits
  • Umbes väikse sõrme suurune jupp ingverit
  • 1 punane tšilli (või kui sa vürtsikat ei armasta, siis maitse järgi)
  • 1 roheline sibul
  • Praadimiseks pisut õli
  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl pähklivõid
  • 1,5 dl kuuma vett
  • Veerand laimi

Haki ingver, tšilli ja roheline sibul ning pane need õliga pannile vaiksel kuumusel umbes kolmeks minutiks praadima.

Samal ajal keeruta suvikõrvits nuudliteks.

Kui pannil olevad köögiviljad juba pehmemad, siis lisa pannile ka pähklivõi, sojakaste, vesi ning laimimahl ja sega need ühtlaseks kastmeks.

Lisa pannile ka suvikõrvitsanuudlid ning kuumuta veel umbes minuti jooksul.

Serveerimisel sobib lisada koriandrit ning muidugi veel tšillit.

Tagasi üles