Klient pole Piemontes kuningas, kelle ees koogutada ja keda karta, vaid parimal juhul kui kallis omainimene, kellele tahetakse pakkuda parimat, mida köögis ja veinikeldris leidub.
Kuna enamik maapiirkondades asuvaid loss-restorane (ärgu nende imposantsus ja peenus teid heidutagu!) asuvad kõrgel künkal või «kõõluvad» kaljuserval, saate lisaks söögi-joogi nautimisele alati tasuta kaasa piltpostkaartidena kaunid vaated.
Lossimüüride jahedus sobib suurepäraselt kokku Itaalia tulitava päikesega ning ma ei imesta, kui te päevast päeva elu nautides ja mõnuledes pidevalt oma reisiplaanidest maha jääte ja lõpuks neile üldse käega lööte.
Peaasi, et paar head veini, juustukettad ja veel midagi suupärast enne lahkumist kaasa osta jõuaks... Seega laske hea maitsta kuulsal Piemonte veiselihal ja sööge seda igal võimalusel ka toorelt: prosciutto ́na, kaabituna fileest röstsaial maitsestatuna vähese soola ja pipraga või tooreste vorstikestena – pole midagi hõrgumat!
Proovige nii palju kui teile ette kantakse kohalikke juustusorte – siinsed Gorgonzola, Robiola di Roccaverano ja Taleggio on parimad maailmas!
Ärge unustage gnocchi ́sid erilise Montebore juustuga, agnolotti ́sid lihapuljongis, corsetti pastat rammusas seenekastmes, talupoeglikku ja lihtsat bagna caôda ́t, rohelist risotot, suurepärast kohalikku salaamit filetto baciato ́t, marineeritud jäneseliha, artišoki quiche ́i, Krumiri küpsiseid, ahjusooja valget leiba farinata ́t, hõrkusid pähklikooke, šokolaadi...
Ma usun, et te pakite juba kohvreid, kuigi algselt teil seda plaani vist ei olnud. Bentornato in Piedmonte!