7 majapidamisnippi, mida mingil juhul proovida ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasuta kodumasinaid sihtotstarbeliselt.
Kasuta kodumasinaid sihtotstarbeliselt. Foto: www.flickr.com

Internet on täis nippe, kuidas majapidamistöid ja söögitegemist võimalikult lihtsaks muuta. Nii mõnigi nendest soovitustest tegelikus elus aga ei toimi või võib suisa elamisele saatuslikuks saada.

Rösteris juustusaia valmistamine

Levinud nipp soovitab rösteri kummuli keerata ja seejärel sinna juustuga kaetud saiaviilud sisse pista. Nii saavat kuuma juustusaia valmistada. 
Tegelikult võib rasvane juust rikkuda rösteri sisemuse ja rösterist väljalendavad saiad kogu rösteri ümbruse.

Tualettpaberirull kui kõlar

Menukas soovitus on pista telefon muusika kuulamiseks tualettpaberirulli torusse, sest see toimivat kõlarina. See ei toimi, sest papptoru hoopis summutab helisid, mitte ei võimenda neid. Proovi parem klaaskaussi.

Puulusikas ei takista ülekeemist

Väidetavalt takistab üle poti asetatud puulusikas näiteks pudrupiimal üle keemast. Esiteks see ei takista piimal üle keemast ja teiseks rikub keemisel tekkiv aur puulusika.

Naelaga pole võimalik veinipudelit avada

Proovi järele: tao nael korgi sisse ja proovi seda siis haamripea harkotsaga välja tõmmata. Veini sa lahti ei saa.

Patareide külmikus hoidmine

Mingil moel on läinud liikvele uskumus, et kui patareid külmikusse  pista, pikendab see nende eluiga. Tõde on risti vastupidine: madal temperatuur hoopis lühendab seda.

Ketšupipudeliga taigna doseerimine

Levinud nipp soovitab valada pannkoogitainas tühja ketšupipudelisse, sealt olevat väga mugav täpset kogust pannile doseerida. Tegelikult saab sedasi valmistada väga tillukesi pannkooke, sest tainas niriseb liiga aeglaselt. Pealegi võib tainas maitsta nagu ketšup.

Tennisepalliga lukustatud uksi ei ava

2007. aastal läks liikvele legend, mis väidab, et kui oled võtmed autosse unustanud ja uksed on lukku läinud, hangi tennisepall, tee selle sisse auk ja suru see vastu lukku ning pigista. Väidetavalt peaks pallist väljuv õhk uksed avama. See ei toimi, ausalt!

Allikas: BusinessInsider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles