Oluline asi, mida inimesed unustavad kodus vaibaga teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemise korruse suvituskorteris annavad halli ja valge taustal erksa värviaktsendi Iraani päritolu kilim-vaibad. Käsitsi kootud põrandakatteid näeb kõigis teisteski ruumides. Iga vaip on pärit ise riigist ja valminud kohalike näputööna. Pildil elutuba.
Ülemise korruse suvituskorteris annavad halli ja valge taustal erksa värviaktsendi Iraani päritolu kilim-vaibad. Käsitsi kootud põrandakatteid näeb kõigis teisteski ruumides. Iga vaip on pärit ise riigist ja valminud kohalike näputööna. Pildil elutuba. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärast kalli investeeringu tegemist tasub ostetud asja eest ka korralikult hoolt kanda. See kehtib näiteks vaiba puhul.

Selleks, et vaip kaua ilus püsiks, tuleks vaadata, et mööbel ei oleks väga pikalt ühe koha peal – muidu tekivad vaibale koledad mööblijäljed. Lisaks tuleb vaipa aeg-ajalt puhastada. 

Tihti võetakse aga tolmu vaid vaiba esiküljelt. Tegelikult tuleks vähemalt paari kuu tagant pöörata vaip tagurpidi, et ka sealt tolmu võtta. 

See, kui tolm vaiba tagaküljele üha koguneb, ei ole kasulik ei vaibale ega inimese tervisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles