Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: Gruusia hatšapuri teeb su nädalavahetuse luksuslikuks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hatšapurid.
Hatšapurid. Foto: Erakogu

10. veebruaril alanud turismimessil Tourest tutvustas Gruusia restorani Tbilisi peakokk Mamukel Gorelashvili, kuidas valmistada ehtsat Adžaaria hatšapurit. 

Lisaks juustupirukale said Batumi messiboksi külalised degusteerida teisigi gruusiapäraseid suupisteid ja veine ning tutvuda lähemalt Batumi piirkonnaga, mis on tuntud oma maaliliste vaadete, eripäraste rahvustraditsioonide, rikkaliku köögi ja maitsva veini poolest. 

Tbilisi peakokk Mamukel Gorelashvili.
Tbilisi peakokk Mamukel Gorelashvili. Foto: Erakogu

Adžaaria hatšapuri (10 tükki)

Koostis:

  • 1 l piima
  • 300 g võid
  • 1,5 kg jahu
  • 10-15 g kuivatatud pärmi
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl soola
  • 1,5 kg Brõnza juustu (või muud pehmet lehmapiimajuustu)
  • 0,5 kg Suluguni (või mozzarella) juustu
  • 10 muna

Valmistamine:

Lisa soojale (mitte kuumale!) piimale suhkur, sool ja pärm. Lase tõmmata 5 minutit ja lisa eelnevalt sõelutud jahu. Mudi tainast ning lisa järk-järgult jahtunud sulavõi (200 g). Vooli tainas pallikujuliseks, puista see üle jahuga ja jäta 1 tunniks seisma. Sõtku uuesti ning lase seista veel 1 tund. Riivi ja sega kokku kõik juustusordid. Jaga tainas 200-250-grammisteks tükkideks. Rulli iga osa 1 cm paksuseks ovaaliks ja kata keskelt täidisega selliselt, et äärtest jääks vabaks umbes 2 cm. Seejärel tõsta ääreribad kokku nii, et pirukas jääks paadikujuliseks. Küpseta 180-200-kraadises ahjus 20-30 minutit. Viis minutit enne valmimist löö iga piruka keskele lahti toores muna ja küpseta lõpuni. Ahjust tulnud hatšapurile aseta keskele tükk võid ja head isu!

Tagasi üles