Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Sõbrapäevaõhtu kriisiabi: väga kiire ja lihtne pidulik magustoit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Šokolaadivulkaan.
Šokolaadivulkaan. Foto: www.flickr.com

Kui sõbrapäeva tähistamine pereliikmetele oluline, aga selle korraldamine kõigil kuidagi viimasele hetkele jäänud, saad abi sellest väga lihtsast magustoidust, mis päevale vähese vaevaga pidulikkust lisab.

Selleks magustoiduks on šokolaadivulkaanid. Need koosnevad vähestest koostisosadest ja valmivad väga kiiresti. Suure tõenäosusega on enamik vajaminevast sul kodus kapis olemas. Allpooltoodud kogused on mõeldud kuue vulkaani valmistamiseks. 

Vaja läheb: 

  • 4 muna
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 160 g võid
  • 160 g suhkrut 
  • 100 g nisujahu
  • 1-2 sl magustamata kakaopulbrit

Tee nii:

  • pane ahi 180 kraadi juurde soojenema
  • vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks 
  • sulata või ja pintselda sellega portsjonivormid, raputa rikkalikult üle kakaopulbriga - nii kindlustad, et koogikesed vormidesse kinni ei jää.
  • ülejäänud võis sulata šokolaad ja vala see munavahu hulka. Vahusta segu kolm minutit.
  • lisa nisujahu ja vahusta segu ühtlaseks.
  • vala segu vormi ja küpseta 180kraadises ahjus ligikaudu 12 minutit (koogikese servad peavad olema krõbedad, keskosa aga võdisema).

Kui koogikesed valmis, kummuta need taldrikutele ja serveeri kohe vaniljejäätise ja marjadega.

Tagasi üles