Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha chia-seemnetest pudingit, mis sobib imehästi nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks.
Retseptisoovitus: chia-puding kookosega
Chia-puding kookosega
- 1 dl chia-seemneid
- 2 dl kookospiima
- 1-2 dl vett
- Suts soola
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 1-2 spl agaavisiirupit
- Serveerimiseks erinevaid puuvilju
Juhtnöörid
Sega omavahel kokku kookospiim, 1 dl vett, näpuotsatäis soola, vaniljeekstrakt ja 1 spl agaavisiirupit.
Lisa chia-seemned ning sega korralikult segamini. Jäta vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem kui üleöö külmkappi paisuma.
Sõltuvalt kasutatavast kookospiimast ja seemnetest võib juhtuda, et vedelikust jääb väheseks ning seemned imavad selle kõik sisse - sel juhul lisa lihtsalt veel vett ning sega kõik taas omavahel segamini. Konsistents peaks jääma küll tugev, aga ikkagi kreemine ja kergelt laiali vajuv.
Kui puding valmis, siis maitse ning lisa soovi korral veel pisut siirupit.
Tõsta serveerimispokaalidesse ning kuhja üle meelepäraste puuviljade ning marjadega. Mina kasutasin sel korral papaiat, granaatõuna ning vaarikaid, aga loomulikult sobib kõik, mis hetkel kätte juhtub.