Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Külma ilma lohutustoit: Brüsseli kapsas polentaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Polenta.
Polenta. Foto: Fiskars

Pärast kiiret tööpäeva ei ole midagi mõnusamat kiiresti valmivast, kuid tervislikust ja maitsvast kõhutäiest, mille kreemine tekstuur jääb veel pikalt meelde. Just selline on itaallaste armastatud polenta.

Polenta on itaallastele nagu kartulipuder eestlastele - nostalgiline lohutustoit. Jahvatatud maisist valmistatud polenta on erinevates roogades maitsev gluteenivaba alternatiiv, mida saab keeta meelepärases puljongis ja maitsestada mitmete aromaatsete juustudega nagu parmesan, pecorino ning tallegio.

Fiskarsi köögimeistrite kiire ja maitsev versioon traditsionaalsest polentast saab kreemise tekstuuri tänu pecorino juustule ja koorele ning küllusliku küüslauguga küpsenud Brüsseli ehk rooskapsas seob selle maitsva roa tervikuks.

Vaja läheb:

  • 300 g Brüsseli kapsaid
  • 6-7 küüslaugu küünt
  • 100 g peekonit
  • 3 spl oliiviõli
  • soola, pipart

Polenta

  • 2,5 dl polentat
  • 6 dl kanapuljongit
  • 4 dl toidukoort
  • 1 dl riivitud pecorino juustu
  • 1 dl maisi
  • peekonit või seeni

Valmistamine:

Lõika Brüsseli kapsa varred ja eemalda koledad lehed. Lõika kapsad pikuti pooleks, laota ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Koori küüslauk ja lisa ahjuplaadile. Soovi korral võib kapsaste ja küüslaugu juurde küpsema panna ka peekoni või seened. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

Konservmaisi kasutamisel kurna sellest vesi. Kuumuta kanapuljong ja koor ning lisa polenta ja sega kuni see saavutab pudrulaadse tekstuuri. Siis on õige aeg panna potti ka riivitud pecorino juust ja mais, mida peaks veel mõned minutid kuumutama.

Serveeri polenta kaussides koos Brüsseli kapsaga. Anna maitsvale roale viimane lihv musta pipraga ja naudi!

Tagasi üles