Argiõhtuti ei ole kokkamiseks palju aega, aga head sööki tahaks ikkagi. Toidublogija Kadri Raig on enda jaoks avastanud eri täidistega tortiljad. Tortilja täidiste kombinatsioone on lõputult – üks maitsvam kui teine. Siin on tänaseks üks mõnus kanatäidisega tortiljaretsept, mida täiendab quacamole. Head isu!
Argiõhtune nauding: soe tortilja kanaga
Tortillad
- 1 kanafilee
- 0,5 tl vürtsköömneid
- 0,5 tl magusat paprikapulbrit
- 0,5 tl kuivatatud oreganot
- 0,25 tl koriandriseemneid
- 0,25 tl soola
- 1 suurem sibul
- 1 paprika
- 1 tomat
- Praadimiseks õli
- 2 suuremat või 4 väiksemat tortiljat
Quacamole
- 1 küps avokaado
- 1 punane tšilli või maitse järgi marineeritud jalapenot
- 0,5 laimi mahl
- 1 väike (punane) sibul
- soola
- serveerimiseks koriandrit ja hapukoort
Juhtnöörid
Haki kanafilee ribadeks ning pruunista kuumal pannil õli sees. Purusta vürtsid ja ürdid uhmris ning lisa pannile, sega aeg ajalt ning prae kokku umbes kolm minutit.
Praadimise ajal haki sibul sektoriteks ning paprika ribadeks, viska ka need pannile ning prae veel umbes kaks minutit. Haki tomat peenemaks, lisa pannile, keera kuumus vaikseks ning lase segul kaane all mõnusalt umbes 15 minutit pehmeneda.
Samal ajal valmista lihtne quacamole. Puhasta avokaado seemnest ning koortest ning purusta koos laimimahla ning soolaga kahvli abil. Haki ülejäänud koostisosad peenelt ning sega avokaadoga kokku.
Laota kanasegu kas neljale väiksemale või kahele suurele tortillale. Selle peale lisa mõnus lusikatäis quacamole’t ning soovi korral veel hapukoort ja koriandrit. Voldi kokku ja söö ruttu ära.