Neli väheräägitud tõde, millega koduremontijad arvestada ei oska

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JennaSueDesign

Nii mõnestki asjast, millega majaremonti alustades arvestama pead, avalikult tihti ei räägita. Et ebameeldivaid üllatusi vältida, peaksid neid aga teadma.

Äsja oma maamaja renoveerimisega lõpule jõudnud blogija Jenna Sue jagab neid nelja tõde teistegagi ja soovitab neid arvesse võtta kõigil, kel remont ees seismas.

Mida suurem väljakutse, seda rahuldustpakkuvam tulemus

Jenna ütleb, et tema jaoks oli maja renoveerimine kõige suurem väljakutse, mis tal elus olnud on, aga samas sai sellest ka tema senine suurim saavutus, mis ühtaegu õpetas talle nii mõndagi, mitte ainult remondiga seonduvat, ja muutis ta mitmes mõttes tugevamaks. Higi, verd ja pisaraid oli palju, aga tulemus oli kindlasti vaeva väärt.

Alusta väikselt

See on vana tõde, mida paljud teavad, kuid millest vähesed räägivad: ära asu kohe hooga  asja kallale! Tutvu sellega, mis sul on, õpi tundma maja ja aeda, nokitse siit-sealt ja mõtle hoolega läbi, mida sa saavutada tahad. Alles siis võta ette suured ehitustööd.

Head tiimi ei tohi alahinnata

Täpselt sama tähtis kui heade ehitusspetsialistide võrgustik, on oma enda sõbrad ja perekond. Hoia häid suhteid ja oska abi paluda. 

Tööta koos majaga

Harva tasub maja tundmatuseni muutmine ennast ära. Vana  maja remontimisel tasuks sellele jätta ikka esialgne nägu hoonet lihtsalt kaasajastades. Enamasti saab tulemus niimoodi parem, pealegi on oluliselt vähem vaeva kui kapitaalse ümberehitusega. Kui maja sulle sellisel kujul üldse ei meeldi nagu ta  on, tasub mõelda, kas see on üldse see koht, kuhu oma kodu rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles