Täidetud munad on traditsiooniliselt tehtud rohke või ja majoneesiga, mis ei tee neid just dieettoiduks. Toidublogija Kadri Raig on suur avokaadofänn ja kasutab ka selles retseptis munade täidisele massi ning kreemisuse andmiseks või ja majoneesi asemel hoopis seda mõnusat vilja.
Retseptisoovitus vabariigi aastapäevaks: avokaadotäidisega munad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaadoga täidetud munad
12 tk
Vaja läheb:
- 6 muna (vabalt ringi jooksnud kanade omi)
- 0,5 suuremat avokaadot (80 g)
- 3 tl mahedat sinepit
- Suts soola
- Kaunistuseks rohelist sibulat ja tšillihelbeid
Pane munad külma veega pliidile, lase keema tõusta, keera kuumus maha ja lase munadel umbes 10 minutit kaane all kuumas vees seista.
Seejärel loputa munad külma veega ning koori ära.
Lõika munad pikuti pooleks, aseta valged serveerimisalusele ning kollased kaussi.
Lisa kollastele pool küpset avokaadot, sinepit, maitse järgi soola ja surista kõik saumikseriga ühtlaseks.
Maitse igaks juhuks, kas on ehk vaja veel sooja või sinepit lisada. Kui oled maitsega rahul, siis täida munavalgete poolikud kas pritskoti abil või lihtsalt lusikaga.
Kaunistuseks haki munadele peale pisut rohelist sibulat ning puista tšillihelbeid.