Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik snäkk iseseisvuspäeva peolauale: kaera-kanasnäkk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Henri Ruul

Eesti Vabariigi aastapäevaks soovitab Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul peolauale ühe lihtsa ja tervisliku suupiste. See toitainerikas vahepala sobib nii teleri ees presidendi vastuvõtu vaatamise kõrvale, külaliste võõrustamiseks või lihtsalt näpistava nälja peletamiseks ilma kaalutõusu kartmata.

Kaera-kanasnäkk

Vaja läheb:

  • Rannamõisa broilerifileed (või kalkunifileed)
  • Kaerahelbeid
  • Muna

Maitseained: sool ja pipar (Soovi korral lisa juurde paprikat, Cayenne’i pipart või muu meelepärast maitseainet.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180⁰C. Lõike broilerifilee ribadeks. Sega kausis kaerahelbed ja maitseained (Punast värvust aitab tuua jahvatatud paprika ning kui soovid natuke teravust, siis sobib Cayenne’i pipar. Teises kausis klopi muna. Kasta kanatükid esmalt munast seejärel kaerahelbe-maitseainete segust läbi. Aseta tükid ahjuplaadile ja küpseta ahjus ca 20 minutit. Vajadusel keera vahepeal, nii saab tükid mõlemalt poolt krõbedaks.

Head isu!

Tagasi üles