Vähemasti Eestis on vastlakukkel kuklite kuningas. Mis seal siis nii erilist on? Võta sai ja pane vahukoort peale, tulemus on peaaegu sama, muigavad küünikud. Kui aga lisada kooslusesse kardemoni, moosi, vanilli või mandlilaaste, saab sai erilisem, kinnitab Perenaise Pagariäri eestvedaja Eva Pärtel.
Tellijale
Ideaalse vastlakukli retsept (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardemon, kodune vaarikamoos ja ehtne vahukoor käivad kirgliku küpsetaja, muu hulgas saia- ja koogiklassikat käsitleva «Küpsetaja käsiraamatu» autori Eva Pärteli vastlakuklitesse alati. Hea ja ehe tooraine on põhiline, ütleb ta. Ilmetust ja kuivast saiast muhedaks vahukoorekukliks tõesti ainest ei ole.