Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kiire ja patuvaba banaanikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Mis saab halba olla koogis, milles suhkru asemel on magusana kasutusel agaavisiirup ja sedagi ainult üks teelusikatäis ning valget jahu pole grammigi? Banaan, mandlid, muna ja jogurt on kõik kasulikud koostisained. Mis kõige tähtsam – kogu selle tervislikkuse juures maitseb kook väga hästi! 

Kel magususest puudu jääb, võib kõrvale näiteks vaniljejäätist või karamellikastet pakkuda. Mulle piisas vaid veidikesest maitsestamata jogurtist. Terves koogis kokku on umbes täpselt tuhat kilokalorit, õpetab retsepti autor Kadri Raig oma blogis.

Patuvaba banaanikook

Vaja läheb:

  • 4 banaani
  • 150 g maitsestamata jogurtit
  • 2 muna 
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • Näpuotsatäis soola
  • 150 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl agaavisiirupit
  • Kookosõli või võid vormi määrimiseks
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning määri vorm kergelt kookosõliga.

Purusta kaks banaani saumikseriga või kui seda pole, siis lihtsalt kahvliga.

Lisa banaanipüreele jogurt, munad, vaniljeekstrakt ja sool ning sega segamini.

Seejärel sega sisse ka mandlijahu ning kõige viimasena küpsetuspulber.

Vala taigen vormi ning säti ühtlaseks.

Lõika banaanid pikuti pooleks (või milliseks iganes sa ise soovid) ning aseta taignale. Väga sügavale taigna sisse pole neid vaja suruda, sest kook kerkib küpsedes ise banaanide ümber.

Küpseta umbes 20 minutit.

Pärast ahjust võtmist määri kergelt üle agaavisiirupiga.

* Agaavisiirupi võid asendada ka vahtrasiirupi või vedela meega. Või üldse ära jätta.

Tagasi üles