Kel magususest puudu jääb, võib kõrvale näiteks vaniljejäätist või karamellikastet pakkuda. Mulle piisas vaid veidikesest maitsestamata jogurtist. Terves koogis kokku on umbes täpselt tuhat kilokalorit, õpetab retsepti autor Kadri Raig oma blogis.
- 4 banaani
- 150 g maitsestamata jogurtit
- 2 muna
- 1 tl vaniljeekstrakti
- Näpuotsatäis soola
- 150 g mandlijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl agaavisiirupit
- Kookosõli või võid vormi määrimiseks
Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning määri vorm kergelt kookosõliga.
Purusta kaks banaani saumikseriga või kui seda pole, siis lihtsalt kahvliga.
Lisa banaanipüreele jogurt, munad, vaniljeekstrakt ja sool ning sega segamini.
Seejärel sega sisse ka mandlijahu ning kõige viimasena küpsetuspulber.
Vala taigen vormi ning säti ühtlaseks.
Lõika banaanid pikuti pooleks (või milliseks iganes sa ise soovid) ning aseta taignale. Väga sügavale taigna sisse pole neid vaja suruda, sest kook kerkib küpsedes ise banaanide ümber.
Küpseta umbes 20 minutit.
Pärast ahjust võtmist määri kergelt üle agaavisiirupiga.
* Agaavisiirupi võid asendada ka vahtrasiirupi või vedela meega. Või üldse ära jätta.