Toidublogija Kadri Raig tutvustab oma läätsesalatit, mis sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Läätsed on mõnusa taimsete valkude allikas ning vürtside ja sidrunimahlaga valmistatud kaste annab neile erilise särtsu juurde. Kui sul beluuga läätsesid leida ei õnnestu, siis asenda need rohelistega.
Retseptisoovitus: soe läätsesalat
Soe läätsesalat
Vaja läheb:
- 1 suurem sibul
- 1 väiksem porgand
- 1 väike sellerivars
- 1 loorberileht
- 1 tl õli
- 150 g beluuga läätsesid
- 3 dl keevat vett
- 1 paprika (või pool punast ja pool kollast)
- 1 keskmine suvikõrvits (ca 200 g)
- 1 spl oliiviõli
- 1 tl vürtsköömneid
- 0,5 tl koriandriseemneid
- 0,5 sidruni mahl
- 1 spl oliiviõli
- Sool
- Serveerimiseks värsket koriandrit ja maitsestamata jogurtit
Juhtnöörid
Haki umbes veerand sibulast, porgand ning sellerivars umbes 2x2 mm kuubikuteks ning pane sutsu soola ning loorberilehega keskmisel kuumusel potti praadima.
Umbes 5 minuti pärast lisa läätsed ning keev vesi ja lase vaikselt podiseda, kuni läätsed pehmed on (umbes 15 minutit).
Samal ajal pane grillpann soojenema ning tükelda ülejäänud taimed. Suvikõrvitsast lõika näiteks juustunoaga pikkupidi õhukesed laastud, sibul ning paprika lõika sektoriteks. Sega kõik oliiviõliga kokku ning grilli kõigepealt suvikõrvitsad, mis vajavad mõlemalt poolt vaid umbes 30 sekundit, seejärel paprika, mis vajab kokku umbes 5 minutit ning viimasena lisa pannile sibul ning grilli, kuni see kergelt pehmeneb.
Purusta uhmris vürtsköömned ning koriandriseemned, lisa sinnasamasse ka sidrunimahl, oliiviõli ning pisut soola.
Kui läätsed pehmed, siis otsi nende seest välja loorberileht ning viska minema. Lisa maitseainesegu potti, lisa ka grillitud aedviljad, sega ettevaatlikult läbi ning maitse, kas on äkki tarvis soola lisada.
Serveeri kohe lisades maitsestamata jogurtit ning ohtralt värsket koriandrit.