Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Palak Paneer ehk India juust spinatikastmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig käis Indias toidukoolitusel ja õppis seal nii mõndagi. Üks selgeks saadud roogadest on paneer spinatikastmes.

Vaja läheb:

  • 200 g paneer juustu
  • Praadimiseks õli
  • 1 tomat
  • 1 kooritud sibul
  • 1 karbitäis spinatit
  • 1 tl sinepiõli (või tavalist toiduõli)
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl riivitud ingveri ja küüslaugu segu
  • 0,5 tl jahvatatud tšillit
  • 1 tl garam masalat
  • 0,5 tl jahvatatud kurkumit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • Soola

Juhtnöörid

Keeda terve tomat ja terve sibul umbes kümne minuti jooksul vees pehmemaks.

Seejärel tõsta need veest ning keeda samas vees spinatit umbes minuti jooksul. Seejärel kurna spinat ning loputa see kohe külma veega üle.

Püreeri tomat ja sibul ühes kausis ning spinat teises kausis saumikseri abil ühtlaseks.

Samal ajal lõika paneer kuubikuteks ning prae õlis igast küljest kuldseks.

Kuumuta pannil sinepiõli ning prae selle sees kiiresti vürtsköömned, umbes 30 sekundi pärast lisa ka tomati-sibula segu, ingver ning umbes supilusika täis vett.

Kuumuta umbes kaks minutit ning seejärel lisa ülejäänud maitseained ja püreeritud spinat.

Kuumuta läbi, kui soovid vedelamat kastet, siis lisa veel pisut vett.

Maitse ning soola nii palju, kui parajaks pead.

Viimaseks sega sisse eelnevalt praetud paneer ning kuumuta veel minutikese jooksul.

Söö koos riisiga.

Tagasi üles