Pasta renomee on pea igas maailmanurgas kõrge. Seda põhjusega: pole vist teist toiduainet, millest saaks nii piiritul hulgal roogi, pealegi lihtsalt ja enamasti ka kiiresti. Heret Pauskar, kes peab Tartus Itaalia köögile pühendunud toidustuudiot My Italy, jagab pastatarkusi. Seekord rohke tomatiga.
Tellijale
Pastat. Lõuna-Itaalia varjundiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jah, itaallased söövad pastat iga päev, vähemalt korra päevas. «Juba lasteaias,» ütleb Tartu aparaaditehases asuva My Italy toidustuudio perenaine Heret Pauskar. Ja küllap ta teab, mida räägib: tal on Itaalias elamise-õppimise kogemus ja tema abikaasa on itaallane, täpsemalt sitsiillane. «Lõuna on lasteaedades kahekäiguline. Kõigepealt süüakse pastat, alles siis tuleb pearoog kalast või lihast,» räägib ta.