Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: šokolaadikook vaarikatega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Tumeda šokolaadi rammus magusus ja hapud vaarikad on ideaalne kombinatsioon. Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha brownie’laadset ja lihtsat koogikest, mille küpsetamisega saab hakkama igaüks. 

Vormiks sobib sakiliste servadega ja eemaldatava põhjaga ristkülikukujuline koogivorm, mõõtudeks 12 x 36 cm. Suuremale seltskonnale valmistades võid vabalt kõigi ainete koguse kolmega korrutada ja koogi hoopis ahjuplaadil teha. 

Šokolaadikook vaarikatega

Vaja läheb:

  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 75 g võid (lisaks veidi vormi määrimiseks)
  • 3 muna
  • 100 g fariinisuhkrut
  • 75 g tükeldatud tumedat šokolaadi
  • 36 külmutatud vaarikat (umbes 2 dl)

Eelsoojenda ahi 150 kraadini.

Sulata või ning selle sees omakorda 75 g šokolaadi.

Samal ajal vahusta munad korralikult suhkruga nii, et tekib hele vaht.

Seejärel sega veidi jahtunud šokolaadisegu munavahu sisse.

Sega sisse ka hakitud šokolaad ning kalla segu võiga määritud vormi.

Vajuta külmutatud vaarikad taigna sisse (neid eelnevalt sulatada pole tarvis).

Küpseta 30-35 minutit, kuni kook on äärtest krõbe ja keskelt veel mõnusalt nätske.

Tagasi üles