Müslit tehakse tavapäraselt enamasti kaerahelvestest, aga ka toortatrast tehtud müsli on igati proovimist väärt – krõbe, mõnus ja tervislik, soovitab toidublogija Kadri Raig.
Kerge hommikusöök: toortatra müsli
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toortatra müsli
Vaja läheb:
- 2 dl toortatart
- 1 dl kõrvitsaseemneid
- 1 dl meelepäraseid pähkleid (kasutasin pekaanipähkleid)
- 1 spl sidrunimahla
- 1 dl rosinaid
- 2 spl kookosõli, vedelal kujul
- 4 spl agaavisiirupit
- Suts soola
Serveerimiseks puuvilju ning soovi korral jogurtit, kookospiima vms.
Sega omavahel kokku tatar, kõrvitsaseemned, pähklid ning sidrunimahl, kata külma veega ning jäta üleöö külmkappi seisma.
Järgmisel päeval eelsoojenda ahi 150 kraadini.
Loputa tatrasegu korralikult ning kurna nii kuivaks, kui võimalik.
Sega juurde ülejäänud koostisosad nii, et kõik oleks ühtlaselt kookosõli ning siirupiga kaetud.
Laota ühtlase kihina ahjuplaadile ning küpseta umbes 40 minutit vahepeal segades kuni segu on krõbe ja kuldne.
Serveeri ohtrate puuviljadega, võid lisada ka näiteks kookoshelbeid ning mahlasuse lisamiseks jogurtit, kreemist kookospiima või muid endale sobivaid lisandeid.