Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Panther Media/Scanpix

«Hommikuputrude retseptid ei pea sisaldama üksnes keedetud kaerahelbeid. Põnevaid väljakutseid pakuvad jahvatatud seemnetest keedetud, ahjus küpsetatud või hoopis blenderis püreestatud pudrud. Seemned on kasulikud, sest puhastavad organismi, alandavad vererõhku ja kolesteroolitaset ning kiirendavad seedimist,» tutvustab Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber seemnete põnevat maailma.

Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega

Neljale

  • 120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
  • 800 ml mandlipiima
  • 1 keskmine õun
  • 3 spl seemnesegu (meile meeldib kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)
  • Maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Alustuseks soojenda ahi 180-kraadini ja tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda kuni puder pakseneb.

Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.

Tõsta puder tulelt, vala sobiva suurusega ahjuvormi, raputa peale seemned ja soovi korral suhkrut ning pane ahju 15 - 20 minutiks küpsema.

Tagasi üles