Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kümne minuti veisesalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha maitsvat ja kiiret veiselihasalatit, mis sisaldab umbes 400 kilokalorit ja on seega täiesti sobiv eine ka kaalujälgijatele.

Veisesalat

Vaja läheb:

  • 200 g veise välisfileed (piisab ka 100 g inimese kohta)
  • 1 väiksem porgand
  • 0,5 pikka kurki
  • 2 redist
  • Peotäis värsket koriandrit ja piparmünti

Kaste

  • 1 tl laimimahla
  • 1 tl sojakastet
  • 0,5 tl kalakastet
  • 0,5 tl kookossuhkrut
  • 1 tl röstitud seesamiseemneid
  • 0,5 punast tšillit

Hoolitse selle eest, et veis oleks enne küpsetama hakkamist toatemperatuuril. Kuumuta pann särisevaks ning prae sellel fileetükki mõlemalt poolt umbes kaks minutit.

Seejärel tõsta liha pannilt lõikelauale ning lase sel puhata, kuni ülejäänud salati valmis meisterdad.

Tõmba porgandist ja kurgist koorimisnoa abil pikad ribad ning viiluta redised õhukeseks.

Korja ürtidelt lehed.

Viiluta tšilli õhukeselt ning sega kokku ülejäänud kastme ainetega.

Kui liha on pisut puhanud, siis viiluta ristikiudu umbes 1 mm paksusteks viiludeks ning sega need korralikult kastmega kokku.

Seejärel sega liha juurde ka eelnevalt viilutatud taimed, piparmünt ning koriandrilehed.

Serveeri kohe!

Tagasi üles