Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Miks peaks avokaadosid alati enne söömist pesema?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Isegi tugeva koorega puuvilju või juurvilju peab kindlasti enne söömist pesema. Miks? Loe edasi ja saad teada.

Avokaado koor on väga kõva ja kahjulikud bakterid ei tungi sellest tavaliselt läbi, aga vilja pealmine pind siiski kannab neid. Kui sa hakkad pesemata avokaadot lõikama, siis sa tõmbad noaga bakterid koore pealt läbi vilja.

Oleme ka varem kirjutanud teemal, et inimesed ei teadvusta, et võivad kahjulike bakteritega süües kokku puutuda. Seetõttu on väga oluline ka kooritavaid vilju enne söömist pesta. 

Avokaado pesemiseks kasuta jahedat või toasooja vett ning hõõru kergelt koort, et eemaldada kahjulikud bakterid. Lisaks veel, ära unusta ka enda käsi enne söömist pesta. 

Tagasi üles