7 väga nutikat ideed aia ruumisäästlikuks sisustamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: littlegreendot.com

Ajal, mil ridaelamud ja paarismajad üha enam moodi lähevad, kuluvad ära kõik nutikad nipid, kuidas nende juurde kuuluvaid tillukesi aialappe kujundada ja sisustada. Paljud nipid kuluvad ära ka rõduomanikule.

Seinaaed

Foto: makinglemonadeblog.com

Kui aias napib ruutmeetreid peenramaa rajamiseks, roni kõrgustesse, see tähendab: kasuta ära majaseinu, aeda või ükskõik missugust sarnast pinda, kuhu saad riputada lille- ja maitsetaimepotte ja muud taolist. Vaata rohkem SIIT!

Kunstmuru

Foto: www.lizmarieblog.com

Kui aialapp on nii väike, et murukülvamine ja selle hooldamine muutuks ebamõistlikuks, tasuks tõsiselt kaaluda kunstmuru. See annab aiale palju juurde, aga ei vaja mingisugust hoolt. Vaata rohkem SIIT!

Riputatav aed

Foto: bonzaiaphrodite.com

Kõige lihtsam on sellist aeda rajada pooleks lõigatud plastpudelitesse. Pea alaspidi saab kasvama panna näiteks tomateid ja maasikaid. Sellise aia saab rajada näiteks terrassikatuse serva külge. Vaata rohkem SIIT!

Püramiidaed

Foto: fancyfrugallife.com

Kui aias on ruumi vähe, on nutikaks lahenduseks püramiidaed. Seda ei pea tegema puidust: üksteise otsa võib laduda ka eri suuruses lillepotte. Vaata täpsemat juhist SIIT! 

Tilluke veesilm

Foto: thegardenglove.com

Kui oled alati unistanud veesilmast aias, ei pea sellest seepärast loobuma, et aed kuigi suur pole. Kuidas endale tillukest veesilma rajada, saab näha SIIT! 

Kastaed

Foto: littlegreendot.com

Kui pole head seinajuppi, kuhu oma aed riputada, võid rajada hoopis sellise kastidest aia, kuhu istutada nii lilli, maitsetaimi kui ka köögivilju. Vaata SIIT! 

Pisike pudeliaed

Foto: www.abeautifulmess.com

Kui taimede eesmärk tillukeses aias on eelkõige dekoratiivne, võid proovida kavalat pudeliaeda. Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles