Toidublogija Kadri Raig kirjutab, et pehmed tortillad erinevate täidistega on tema täielikud lemmikud ja kõige lemmikum nende lemmikute seast omakorda on just mõnusalt vürtsitatud tursa ja ülivärske salsaga retsept. Lisaks on nende valmistamine ka kordades kiirem, kui veise- või sealiha tundidepikkune pehmeks hautamine ja nädala sees on see tugev boonus.
Kalatakod – tursk ja salsa oma parimas vormis!
Vaja läheb:
- 200 g ilma naha ja luudeta tursafileed
- 0,5 tl vürtslöömneid
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 0,5 tl kuivatatud oreganot
- 0,25 tl koriandrit
- 0,5 tl soola
- Praadimiseks õli
- 1 väiksem punane sibul
- 1 laim
- 1 suurem tomat
- 1 mõnusalt küps avokaado
- Korralik punt koriandrit
- Maitse järgi marineeritud jalopenot
- 4 väiksemat pehmet tortillat
- Serveerimiseks hapukoort
Purusta kõik vürtsid uhmris ühtlaselt peeneks ning kata saadud maitseaineseguga kalafilee. Jäta korraks seisma.
Haki sibul peeneks, sega läbi sutsu soolaga ning pigista peale poole laimi mahl. See aitab sibulat kergelt marineerida ning maitset mahendada.
Haki tomat ja avokaado umbes 1x1 cm kuubikuteks ning haki koriander peeneks.
Sega tükeldatud taimed sibulale juurde ning maitse, kas on vaja veel lisada soola või veel laimimahla.
Kui kõik sööjad vürtsi armastavad, siis võid juba salsa sisse korralikult jalopenot lisada, kui mitte, siis saavad kõik endale seda ise sobivas koguses lisada.
Kuumuta pann ning prae tursafilee tükke mõlemalt poolt nii umbes minuti jagu. Kuivaks küpsetada ei soovita - kala peaks veel kergelt sillerdama jääma, mitte tuhmvalgeks küpsema.
Serveerimisel jaga kalatükid tortillade vahel, kuhja need üle salsaga ning soovi korral lisa ka hapukoort ning veel jalopenot.