Milline on aasta parim tehasemaja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramu Norras Hokksundis. Puitkarkasselementmaja tootja on EstNor OÜ. Arhitekt Tømrer Sigurd, Flaget AS, insener Kristjan Tepner. Valmis 2015. a, üldpind 473 m²
Eramu Norras Hokksundis. Puitkarkasselementmaja tootja on EstNor OÜ. Arhitekt Tømrer Sigurd, Flaget AS, insener Kristjan Tepner. Valmis 2015. a, üldpind 473 m² Foto: Eesti Puitmajaklaster

Aprilli alguses peetaval Eesti ehitusmessil kuulutatakse taas välja aasta tehasemaja. Konkurssi korraldatakse sel aastal juba seitsmendat korda ning võistlusel on aastate jooksul osalenud äärmiselt erineva arhitektuuri, funktsionaalsuse ning kasutusotstarbega objekte.

Aasta Tehasemaja on Eesti puitmajaklastri ja Eesti Puitmajaliidu korraldatav konkurss, mille raames tunnustatakse ja tõstetakse esile aktiivseid Eesti puitmajatootjaid ning valitakse välja parimatest parimad tehastes toodetud Eesti puitmajad. Puitmajade tootmissektor on Eesti suurimatest eksporditulu allikatest ning konkursi näol on tegemist ühe auväärseima tunnustusega sektori ettevõtete jaoks.

Konkursile esitas oma töö 22 puitmajatootjat, kokku 31 objekti nii Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast kui ka Austriast. Ühepereelamute ja ridaelamukomplekside kõrval on esindatud veel lasteaed, kontorihooned, puhkemajad, suvilad, aiamajad, kortermajad ning isegi suitsusaun ja mõisapaviljon. Seega ei ole konkurss pelgalt tüüpprojektide mõõduvõtt, vaid koorekiht Eesti puitmajatootjate erilistest objektidest.

Võistlustöid hindab tunnustatud arhitektidest, inseneridest ja ajakirjanikest koosnev žürii, kuhu kuuluvad TTÜ ehitusfüüsika professor dr Targo Kalamees, kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik dr Veronika Valk, TTÜ professor, ehituse ja arhitektuuri instituudi direktori kt dr Jarek Kurnitski, RKAS teadus- ja arendusosakonna juhataja Margus Sarmet, arhitekt Markus Kaasik ja ajakirjanik Eva Kiisler.

Võitjad kuulutatakse välja rahvusvahelisel ehitusmessil «Eesti ehitab» 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles