KV.EE: boikotist kaotavad enim koostöö lõpetanud kinnisvaraportaalide maaklerid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: pexels.com

Üksteist suurt kinnisvaraettevõtet teatasid 31. märtsil koostöö lõpetamisest portaaliga, süüdistades viimast tohutus hinnatõusus. Kinnisvaraportaal KV.EE toob välja, miks hinnatõusu kasuks otsustati. 

1. See samm on õiglasemaks hinnastamiseks. «Boikott» algas, kui suurfirmad kuulsid, et erakuulutajad ja väikefirmad ei maksa enam kinni nende tuhandeid kuulutusi.

2. Lahkujate jaoks oli KV.EE-s kuulutamine lõviosas tasuta. Kümne maakleriga firma maksis kümne maakleri kuulutuste eest ja saja maakleriga firma maksis kümne maakleri kuulutuste eest.

3. Jutt 400% hinnatõusust on sädelev numbrimaagia. Suurele firmale maksis kuulutus 25-60 eurosenti, nüüd maksab kuulutamine ühe euro kanti. Keskmise Tallinna korteri vahendamise eest kasseerivad firmad kliendilt aga 3000-5000 eurot.

4. See on samm kvaliteetsema sisu jaoks. Suurfirmad kasutasid oma tasuta kuulutamise eelist kurjasti ära, täites portaali arvukate topeltkuulutustega ja kuulutusi korduvalt maha võttes ja taaslisades, et manipuleerida kuulutuste värskust. Topeltkuulutuste probleemile ja objektide värskusega manipuleerimisele saime negatiivset tagasisidet meie portaali külastajatelt.

5. Mingit «üleöö hinnatõusu» ei olnud, õiglasemast hinnastamisest teatati poolteist kuud ette. Üritasime vahendusfirmadega kokku leppida õiglasemas hinnastamises, ettevõtted lõpetasid läbirääkimised päevapealt.

6. Boikotist võidavad suurte vahendusfirmade omanikud, enim kaotavad samade firmade maaklerid. Maaklerid peavad palga väljateenimiseks tegema tehinguid, nüüd on neil KV-s olevate maakleritega võrreldes raskem müügini jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles