Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pähklisel põhjal juustukook mustikate ja martsipaniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha rammusat toorjuustukooki, mida jätkub julgelt umbes 20 inimesele. Head isu!

Põhi

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • 70 g sulatatud võid

Täidis

  • 800 g toorjuustu
  • 150 g suhkrut
  • 600 g kohupiimapastat
  • Sutsuke soola
  • 6 muna
  • 1 spl vaniljeeksrakti
  • 200 g martsipani
  • 200 g mustikaid

Kate

  • 200 g mustikaid
  • 200 g hapukoort

1. Pane ahi 170 kraadi juurde eelsoojenema ning vooderda 28 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.

2. Purusta küpsised ning Kreeka pähklid saumikseriga, sega sulavõiga ühtlaseks ning suru vormi põhja. Vorm pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3. Täidise jaoks vahusta toasooja toorjuustu suhkruga kuni suhkur lahustub.

4. Lisa juurde kohupiimakreem ning sool, seejärel lisa ükshaaval munad vahepeal vahustades.

5. Viimasena sega juurde vaniljeekstrakt, väikesteks tükkideks lõigatud martsipan ning mustikad.

6. Vala täidis vormi ning küpseta 20 minutit 170 kraadi juures ning seejärel 50 minutit 140 kraadi juures. Täidis peab jääma keskelt võbelev.

7. Seejärel lase koogil ahjus avatud uksega jahtuda.

8. Kui kook on täiesti jahtunud, siis valmista kate. Selleks sega omavahel mustikad ning hapukoor ja kalla segu koogile.

9. Lase koogil vähemalt öö läbi külmkapis seista.

Tagasi üles