Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: magusad kookosepesakesed pühadeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Tuule Põldsaar

Õige pea on käes lihavõtted ning aeg on mõtlema hakata, mida pühadelauale panna. Pärast munade koksimist tekitavad just need magusad pesakesed tõelise pühademeeleolu. 

Sellest retseptist saab umbes 10–15 pesakest. Kui pühad on möödas või tahaks midagi vähem magusat, saab retsepti vabalt Nutella ja kommideta kasutada.

Vaja läheb:

  • 190 g kondenspiima
  • 200 g kookoshelbeid
  • 1 munavalge
  • näpuotsatäis soola
  • veidike vanilliekstrakti
  • Nutellat
  • kaunistuseks kommikesi

Valmistamine:

  • Eelsoojenda ahi 160 kraadini
  • Sega suures kausis kokku kondenspiim, munavalge, vanilliekstrakt ja sool. Kui koostisosad on täielikult segunenud, lisa kookoshelbed ning sega veel.
  • Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning lisa sinna väikesed taignahunnikud. Suru näpuga keskele lohk, et tekiks korvikene.
  • Küpseta neid suurusest sõltuvalt umbes 15–17 minutit, kuni need on pealt kuldpruunid. Kui küpsised ahjust eemaldad, suru sõrmega uuesti lohku ning seejärel lase neil umbes viis minutit ahjuplaadil jahtuda.
  • Kui küpsised on jahtunud, lisa igasse lohku teelusikatäis Nutellat. 
  • Kaunista kommikestega ja naudi!
Foto: Tuule Põldsaar
Foto: Tuule Põldsaar
Tagasi üles