Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Salajane koostisosa, mis muudab tavapärase pastatoidu maitsvamaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lihtne nipp, millega pasta maitsvamaks muuta, ilma soola lisamata. 

Sul on vaja oma lemmikpastat, tomatikastet ja sidrunit.

Keeda pasta nii nagu sa seda alati teed ja lisa juurde tomatikaste. Seejärel on sul tarvis umbes neljandikku tervest sidrunist. Eemalda seemned ja pigista sidrun pastale. Sul on vaja täpselt nii palju sidrunimahla, et see oleks märgatav, aga mitte nii palju, et see kausi põhja koguneks. Seejärel raputa või sega pasta veel üks kord läbi ja lase hea maitsta.

Miks see toimib?

Ei, su pasta ei maitse tsitruseliselt, aga sidrun annab juurde natukene särtsu ja pikantset maitset. Sidrunid on maitsevõimendajad nagu soolgi, aga ilma liigse naatriumita. Värske sidrun paneb pasta ja tomatikastme elama ja võimendab maitset, muutes kogu roa natukene soolasemaks, vahendab PureWow.

Tagasi üles