Üks suuremaid vastuolusid köögis on, kas võid peaks hoidma külmkapis või mitte. Mõni inimene tunneb jälestust või köögikapil hoidmise mõttest, teine arvab, et pole midagi hullemat jääkülmast ja kõvast võist.
Kas võid tuleks hoida külmkapis või mitte?
Kuna või on piimatoode, koosneb see enamasti rasvast, mis tähendab, et see pole bakteritele eriti aldis keskkond. Oma suure naatriumisisalduse tõttu on soolatud või mikroorganismide levikule veelgi vähem vastuvõtlik, mis tähendab, et erineva soolasisaldusega või kehtivusaeg on varieeruv.
Või külmkapist välja jätmine on soovitatud vaid siis, kui järgid paari reeglit:
Esiteks peaks võid hoiustama selleks ettenähtud toosis või mõnes muus õhukindlas anumas. Õhuga kokku puutudes rikneb see märgatavalt kiiremini. Kui soolatud või pärast iga kasutuskorda uuesti õhukindlasse karpi paigutada, säilib see külmkapist väljas olles umbes kaks nädalat.
Kui või on ilma soolata või toatemperatuur üle 21 kraadi, oleks mõistlikum võid siiski külmas hoida.
Allikas: PopSugar