Fotod: lugeja oma kätega ehitatud köögimööbel, mis firmakaubale alla ei jää

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmis köök.
Valmis köök. Foto: Erakogu

Kui niisama nokitsemisega saavad remondi tegemisel hakkama üsna paljud, siis ise köögimööbli ehitamine igaühele jõukohane ei ole. Vähemalt üks koduportaali lugeja aga on sellega hakkama saanud. 

Köögimööbli isevalmistamise peamiseks motivaatoriks oli lugejal soov teada saada, kas ja kui palju sedasi rahaliselt võita annab. Ise tehti kõik peale kapiuste: need on tellitud. 

Mööbli materjal.
Mööbli materjal. Foto: Erakogu

Kogu mööbel on valmistatud täispuidust: raamid, sahtlid ja tööpind kuusepuidust, uksed kasepuidust. Raamid on mööblivärviga värvitud, tööpind õlitatud ja vahatatud. Uksed saabusid viimistletult. 

Alumiste kappide raamid.
Alumiste kappide raamid. Foto: Erakogu

Kõige keerulisemaks hindab isetegija ise tagantjärele sahtlite tegemist: tuli parasjagu rihtida, et vahet ühtlased jääksid. Siinid said ostetud kõige tavalisemad ja odavamad, mida ehituspood pakub, kuid vastu on need pidanud üllatavalt hästi. 

Hakkab looma.
Hakkab looma. Foto: Erakogu

Ülemisi kappe köök ei saanud, nende asemel valiti riiulid. Mingit otsest põhjust sellel otsusel ei olnud, pererahvale lihtsalt meeldis nii rohkem. 

Riiulid said seina.
Riiulid said seina. Foto: Erakogu

Materjal sai ostetud tavalistest ehituspoodidest ja uksed maksid kogukulust umbes poole. Kokku kulus mööblile 590 euro ringis. Aega kulus kogu köögimööbli ehitamisele ühe nädala tööpäevaõhtute jagu. Tegija sõnul saanuks ka kiiremini, aga värvitud-õlitatud-vahatatud detailid pidid vahepeal kuivama.

Valmis köök.
Valmis köök. Foto: Erakogu

Kas oled ka koju ise mööblit ehitanud? Kirjuta sellest meile aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee või jaga fotosid meie Facebooki-lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles