Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Juhis: kõige õigem viis perfektsete munade keetmiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lihavõttemunad.
Lihavõttemunad. Foto: www.flickr.com

Kellele meist poleks põhjustanud meelehärmi see, et keedumuna on kehv koorida, kollane tõmbub halliks ja muna laguneb. Seda juhist kasutades ei teki munade perfektseks keetmisega enam kunagi ühtki probleemi.

Selleks, et ennetada jamasid, tee nii:

  • tõsta munad toasooja enne keetmist, parimal juhul isegi eelmisel õhtul.
  • pane munad potti ja kata külma veega. Pane potile kaas peale.
  • lase munad keema, keera siis kohe kuumus madalamaks ja keeda minut aega. 
  • tõsta pott tulelt ja lase munadel kuumas vees kümme minutit järelvalmida.
  • kalla kuum vesi munadelt ära ja lase need külma vee alt läbi.
  • seejärel rulli muna käe all tööpinnal seni, kuni kogu koor on mõranenud. Alusta koorimist tömbist otsast ja näed: koor jookseb sirinal munalt maha ja ei mingit tüütut nokkimist.

Tasub kindlasti proovimist, sest säärane meetod on tõesti ainus, mis aitab ideaalseid keedumune valmistada. Keeduvette soola, sooda või äädika lisamine võib vale keetmismeetodi korral täielikku läbikukkumist ehk leevendada, kuid õigesti saavad nad keedetud vaid nii.

Allikas: Brightside

Tagasi üles