Viis asja, mida külalised tegelikult sinu kodu juures märkavad

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kui kodu koristamine on sõprade küllakutsumise ainsaks takistuseks, on tegelikult sellele kiire lahendus. Muidugi võib eelnevalt terve päeva põrandaid küürida ja dekoratsioone valida, kuid tegelikkuses märkavad külalised sinu kodu puhul vaid mõnda asja.

Kodu lõhn

Kujundus ja dekoratsioonid on lõhna kõrval viimased asjad, mida külalised sinu kodus märkavad. Kui oled mures kala pärast, mida eelmisel õhtul küpsetasid või veel hullem – lõhnade pärast, mida ise enam ei tunnegi – süüta pool tundi enne külaliste tulekut lõhnaküünal.

Puhas vannituba

Enne külaliste tulekut veendu, et vannitoas oleksid puhtad käterätikud ja piisavalt tualettpaberit. Lisapunktid saab selle eest, kui süütad seal ka küünla ning pühid kõik pinnad ja kraanid kiiresti lapiga üle.

Segaduse puudumine

Isegi kui ei ole aega suurpuhastuseks, võiks siiski suurema segaduse ära koristada. Muretse iga toa jaoks kast või kandik, kuhu korjad kogu pudi-padi: puldid, võtmed, ajakirjad ja muud väikesed esemed. Külalised tunnevad ennast puhtas keskkonnas paremini, isegi kui tuba tavaliselt selline välja ei näe.

Värsked lilled

Olenemata sündmusest, on lilled ainukesed aksessuaarid, mida kodu vajab. Kui ei taha hiljem närbunud õitega tegeleda, muretse mõned potitaimed, näiteks orhideed, mis kaua ilusana püsivad ja kodu kaunistavad.

Organiseeritud esik

Esik ei ole mitte ainult esimene ja viimane asi, mida külalised sinu kodu juures märkavad, vaid see on ka koht, kuhu nad enamasti jätavad üleriided ja kotid. Sõltuvalt sellest kui palju on ruumi, lisa esikusse nagi, vihmavarjuhoidja ja koht, kus jalanõusid jalga pannes ja ära võttes istuda oleks.

Allikas: PopSugar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles