Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: mesised Sriracha kanakoivad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Õues pidi nädalavahetusel küll jälle lund sadama hakkama, aga alati on väike lootus, et äkki ilmateade valetab ja saab juba õues olla ning näiteks grillida. Toidublogija Kadri Raig pakub selleks puhuks välja marinaadi, mis on lihtne, kiire, vürtsikas, magus, kleepuv ja kokkuvõttes lihtsalt ülihea. 

Marinaad

  • 2 osa mett
  • 2 osa Sriracha kastet
  • 1 osa tumedat sojakastet
  • 1 osa õli

Küpsetamiseks

  • Kanapoolkoibi või -tiibu, täpselt nii palju kui suur isu on

Peale puistamiseks

  • Seesamiseemneid

1. Sega omavahel kõik marinaadi ained.

2. Kalla marinaad väljavalitud kanatükkidele ning püherda neid selles korralikult. Ideaalis jäta üleöö marineerima, kui aega pole, siis minimaalselt pooleks tunniks. Marineerimise ajal keera tükke vahepeal ümber, et kõik ühtlaselt maitsestuks.

3. Küpsetamiseks eelsoojenda ahi 200 kraadini.

4. Säti kanatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et nende vahele ka väikesed vahed jääksid.

5. Küpseta umbes 30 minutit kanatükke vahepeal ümber keerates ning ülejäänud marinaadiga pintseldades.

6. 10 minutit enne valmimist säti kanatükkide ilusaimad pooled üles, pintselda veel kord marinaadiga ning raputa peale ohtralt seesamiseemneid.

NB! Loomulikult võid neid koivakesi ka grillil teha või koibade asemel tiibu kasutada.

Tagasi üles