Parim kokteilivalmistaja sõidab juunis Eestit esindama alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustele Prahasse, Tšehhi Vabariiki. Lisaks võitis esikoha omanik 60€ väärtuses Devini aluselist mineraalvett.
Selgus Eesti parim alkoholivabade kokteilide valmistaja
12. aprillil Tallinna Teeninduskoolis toimunud VI Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises võitis Liina Rätsep Kalevi Jahtklubi Restost.
Võistluse teise koha saavutas ja parimaks noorbaarmeniks vanusegrupis kuni 24 aastat (kaasa arvatud) tunnistati Merlyn Blumfeldt restoranist PM20. Merlyn suutis napsata ka parima tehniku tiitli. Väärika kolmanda koha saavutas Marko Hade restoranist Korsten, Armastus & Hea Toit. Teise ja kolmanda koha omanikele andis peasponsor Devin lisaks 30€ väärtuses Devini aluselist mineraalvett.
Madala kalorsusega kokteilid
Devin mineraalvee nimelistest Eesti Baarmenite Meistrivõistlustest võttis osa kokku 22 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti, keda hinnati nii kokteilide valmistamise tehnika, kui joogi maitse osas. Eriliseks väljakutseks võistlejatele oli aga kokteili madala kalorsuse saavutamine, kokteilis ei tohtinud olla üle 65 kcal/100 ml kohta. Kuus parimat kokteilisegajat pääsesid finaali, kus neil tuli žürii ees teha uuesti oma kokteil ja inglise keeles presenteerida kokteili sünnilugu. Kokteile hindasid Eesti tunnustatumad sommeljeed ja kokad. Sel aastal oli üheks kohtunikuks ka viimaseid kuid lapseootel endine laulja ja tänane bikini-fitnessi staar Helen Randmets. Heleni sõnul on fitnessi-maailmas väga oluline tarbida vähe kaloreid. Seetõttu oli talle kohtunikutöö huvitavaks kogemuseks ja inspiratsiooniks.
Võidukokteili autor Liina, kes samuti lapseootel, sai inspiratsiooni oma lapsepõlvest. «Enamus lapsed on väga valivad juurviljade suhtes ja üldiselt saadab see suhtumine meid täiskasvanuikka välja. Nii ka mina ei armasta ei peeti, ega sellerit. Aga tahtsin murda seda tõekspidamist ja tõestada, et juurviljad võivad olla tegelikult imemaitsvad. Koostisosadena kasutasin lihtsaid juurvilju: tilli, sellerit, lisasin laimi mahla ja kurgisiirupit, et maitsed oleks tasakaalus ja muidugi vett. Mokteili peale tegin mullimasinaga värskest peedimahlast punased vahutavad mullid, mis siis sümboliseeribki selle mulli lõhkumist, et pole vaja karta juurvilju – neist saab teha imelisi jooke ja sööke. Tulemuseks mõnus kerge jook, mis on tervislik ja vähese kalorsusega. Ja oma tulevase lapse loodan varakult oma nippidega juurikaid armastama panna.»
Devin Mineraalvee esindaja ja ka üks kohtunikke Kairi Kiivit sõnas, et sel aastal oli võistluste tase erakordselt kõrge. «Võistlejad lähevad aina innovaatilisemaks ja klassikalise kokteilisegamisega täna enam meistrivõistlustel kõrgeid kohti ei saavuta. Kokteilivalmistamist võib võrrelda juba toiduvalmistamisega, kus miksitakse erinevate tehnikate ja toorainetega.»
Liina Rätsep võidukokteil:
Burstin the Bubble
Devin karboniseerimata mineraalvesi 10 cl
Giffard kurgi siirup 2 cl
Värskelt pressitud varsselleri mahl 1 cl
Värskelt pressitud laimi mahl 2 cl
Värske aedtill 2 gr
Kokteili valmistamise viis: Blenderdamine
KAUNISTUS: Kadarbiku värske peedimahlast tehtud vaht (mullid)