- 500 g pärmi-lehttainast
- 150 g riivitud juustu (näiteks cheddar'it)
- 2 suuremat tomatit
- Soola-pipart
- peotäis rebitud basiilikut
1. Eelkuumuta ahi 250 kraadini.
2. Lase lehttainal kergelt sulada. Päris ära sulatada pole vaja, piisab sellest, kui see juba rullitav on.
3. Rulli tainas pisut õhemaks (ca 0,75 cm) ja lõika 12 võrdseks ruuduks.
4. Tee nüüd ruudukeste äärtest umbes poole cm kaugusele sisselõiked – see aitab äärtel kõrgemaks kerkida.
5. Puista ruudukeste keskele umbes 2-3 osa juustust.
6. Viiluta tomat õhukeselt ning lao viilud ruudukeste keskele, püüa sisselõigetest mitte üle minna.
7. Soola ja piparda ning laota tomatitele ülejäänud juust.
8. Küpseta umbes 15 minutit, kuni ampsud on mõnusalt krõbedad ja ääred kõrgemaks kerkinud.
9. Enne söömist puista ohtralt üle basiilikuga.