Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: lehttaina-tomati hommikuampsud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lehttaigna-tomati hommikuampsud
Lehttaigna-tomati hommikuampsud Foto: Kadri Raig

Tomat, basiilik ja juust on ilmselt maitsekombinatsioon, mis kellelegi mahamüümist ei vaja. Toidublogija Kadri Raig jagab õpetust, kuidas teha lihtsaid suupisteid, mis sobivad imehästi hommikusöögiks, aga miks mitte ka klaasi veini kõrvale ampsamiseks. 

Vaja läheb:

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 150 g riivitud juustu (näiteks cheddar'it)
  • 2 suuremat tomatit
  • Soola-pipart
  • peotäis rebitud basiilikut

1. Eelkuumuta ahi 250 kraadini.

2. Lase lehttainal kergelt sulada. Päris ära sulatada pole vaja, piisab sellest, kui see juba rullitav on.

3. Rulli tainas pisut õhemaks (ca 0,75 cm) ja lõika 12 võrdseks ruuduks.

4. Tee nüüd ruudukeste äärtest umbes poole cm kaugusele sisselõiked – see aitab äärtel kõrgemaks kerkida.

5. Puista ruudukeste keskele umbes 2-3 osa juustust.

6. Viiluta tomat õhukeselt ning lao viilud ruudukeste keskele, püüa sisselõigetest mitte üle minna.

7. Soola ja piparda ning laota tomatitele ülejäänud juust.

8. Küpseta umbes 15 minutit, kuni ampsud on mõnusalt krõbedad ja ääred kõrgemaks kerkinud.

9. Enne söömist puista ohtralt üle basiilikuga.

Tagasi üles