Fotod: Eesti mõis, mille võib väga odavalt endale saada

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Lääne-Virumaal otsib uut omanikku mõis, mille võib endale saada peaaegu poolmuidu.

Alles eile kirjutasime viiest väga taskukohase hinnaga mõisast, mis Eestis müügil. Seepeale kirjutas meile üks lugeja, kes jagas infot, et Lääne-Virumaal läheb peagi enampakkumisele mõisahoone, mille alghind kõigest 11 000 eurot.

Foto: KV.EE

Tegu on Vinni vallas asuva ja hetkel vallale kuuluva Roela mõisahoonega, mis kuulus kunagi Wrangelli suguvõsale. Puidust hoone on ehitatud historitsistlikus stiilis. Peamaja juurde kuuluvad seemneladu-kauplus, kelder ja kahe hoone varemed.

Foto: KV.EE

Vinni vallavanem Rauno Võrno põhjendab mõisa müüki sellega, et mõisahoone hooldamiseks, remondiks ja arendamiseks ei jätku lihtsalt ressurssi, sest hoolt on vaja kanda ka koolide, lasteaedade ja muu taolise eest. 

Foto: KV.EE

Mõisahoone seisukord hetkel kiita ei ole. «Tühjana seisev hoone ei pea kahjuks ajahambale vastu. Vald on aegamööda katust korrastanud, kuid eks veekahjustusi on ikka tekkinud,» ütleb Võrno.

Foto: KV.EE

Uuele omanikule vald suurt pinget peale ei pane: heameelt teeks, kui too kinnistu korrastaks, hoone üles vuntsiks ja hoovis laatasid peaks. Ühe võimalusena näeks vallajuhtkond sinna ka MTÜde inkubaatori loomist.

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles