Isegi kui köök on päris suur, jääb ikkagi söögi tegemiseks tihti kapipinda puudu. Ehk ei ole probleem mitte liigsetes asjades, vaid hoopis selles, kuidas neid hoiustad, vahendab Kitchn.
Kuidas köögipinda maksimaalselt ära kasutada
Aknalaual olev pind
Köögi aknalaual ei pea kasvama ainult maitsetaimed. Korvide ja kastide lisamine aknale tekitab juurde rohkelt hoiuruumi ning sealjuures hoiab ära köögis segaduse tekkimise.
Sahtlid
Sahtlid ei ole ainult söögiriistade hoiustamiseks. Need saab täita ka maitseainete, kuivainete ja muude esemetega, mis muidu köögipindadel ruumi võtavad.
Kappide kohal olev ala
Tõsta vähemkasutatavad esemed kohta, mis tavaliselt tähelepanuta jääb. Seinakappide ja lae vahele jääv ala on väga hea koht nii lõikelaudade kui ka köögitehnika hoiustamiseks.
Pliidi pind
Kui köögipinda napib, on olemas spetsiaalsed pliidi peale asetatavad alused ehk jalgadega lõikelauad. Kui pliiti samal ajal ei kasuta, saab plaate rakendades tekitada juurde päris suure tööpinna.
Avatud riiulid
Üks põhjustest, miks inimesed asju köögikappidel hoiavad, on nende vaateväljas hoidmine ja vajadusel kiire kasutamine. Kui köögipindadel selleks aga piisavalt ruumi ei jagu, kaalutle kööki avatud riiulite lisamist. Nõude, maitseainete ja väiksema köögitehnika riiulitele paigutamine on hea lahendus kapipindadelt segaduse kaotamiseks.