Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Viis imelihtsat nippi koduse kohvinaudingu suurendamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti Barista meister, Pauligi kohvikoolitaja ja järgmisel nädalal toimuva Tallinn Coffee Festivali võistluste kohtunik Kati Kivikas annab viis lihtsat nõuannet, kuidas kodune kohvinauding paremaks muuta.

  • Kasuta kohvi valmistamiseks alati puhast ja värsket vett.
  • Säilita kohv õigesti. Kaitse kohvi soojuse, õhu ja valguse eest. Kõige paremini säilib kohv oma originaalpakendis, mis omakorda on pandud suletavasse anumasse.
  • Pese ja puhasta hoolikalt kõik kohvivalmistamise seadmed - sh tass ja presskannusõel - iga kord enne uue kohvi valmistamist.
  • Ära valmista kohvi liiga kuuma veega. Õige temperatuur kohvi valmistamiseks peaks jääma 92 – 96 ° C vahele.
  • Serveeri ja tarbi kohe pärast valmimist!

Märksõnad

Tagasi üles