Eesti Barista meister, Pauligi kohvikoolitaja ja järgmisel nädalal toimuva Tallinn Coffee Festivali võistluste kohtunik Kati Kivikas annab viis lihtsat nõuannet, kuidas kodune kohvinauding paremaks muuta.
Viis imelihtsat nippi koduse kohvinaudingu suurendamiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- Kasuta kohvi valmistamiseks alati puhast ja värsket vett.
- Säilita kohv õigesti. Kaitse kohvi soojuse, õhu ja valguse eest. Kõige paremini säilib kohv oma originaalpakendis, mis omakorda on pandud suletavasse anumasse.
- Pese ja puhasta hoolikalt kõik kohvivalmistamise seadmed - sh tass ja presskannusõel - iga kord enne uue kohvi valmistamist.
- Ära valmista kohvi liiga kuuma veega. Õige temperatuur kohvi valmistamiseks peaks jääma 92 – 96 ° C vahele.
- Serveeri ja tarbi kohe pärast valmimist!