Retsepti autor blogija Tuuli Mathisen on kasutanud võileibade valmistamisel pagaritooteid, mille jahu osakaal tänu juurikate lisamisele on väiksem kui tavatoodetel. Võta eeskuju ning proovi järele.
Pastinaagi-porgandi palaleivake coleslaw'i salati, kalkunifilee ja idanditega
Coleslaw' i salat on eelkõige ameeriklaste salatiklassika hulka kuuluv värviline kapsa-porgandisalat, mille kaste baseerub majoneesil. Maitsev ja külluslik salat sobib hästi ka võileiva vahele sättida, andes sellele mahlasust ja mõnusalt krõmpsuvat iseloomu. Salatile sobib sättida kalkunifilee viile ja kevadisel ajal ka lahke käega idandeid, mis kevadväsimust peaksid peletama.
- 2 viilu pastinaagi-porgandi palaleivakest, soovi korral röstituna
- 200 g coleslaw'i salatit
- 100 g suitsutatud kalkunifileed, viilutatuna
- paar peotäit idandeid
- soola ja pipart
- pool väiksemat noore kapsa pead, õhukeste ribadena
- veerand punase kapsa pead, õhukeste ribadena
- 1 porgand, riivituna või õhukeste viiludena
- 1 punane sibul, poolratastena
- 2–3 sl majoneesi
- 1 sl valge veini äädikat
- 1 tl vedelat mett
- soola ja pipart
- soovi korral veidi sinepit
- sidrunimahla
- värsket hakitud peterselli
Valmista esmalt coleslaw 'i salat. Selleks sega omavahel majonees, valge veini äädikas, mesi ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi kapsaribad, porgand ja sibul ning kalla peale kaste. Sega läbi ja maitsesta lõplikult. Soovi korral lisa salatile rosinaid ja/või Kreeka pähkleid. Puista peale hakitud peterselli. Võileibade valmistamiseks aseta palaleivakese alumisele poolele korralik kogus salatit. Sinna peale tõsta kalkunifilee viilud ja kõige peale aseta idandid. Serveeri kohe, et sai läbi ei vettiks.