Retsepti autor blogija Tuuli Mathisen on kasutanud võileibade valmistamisel pagaritooteid, mille jahu osakaal tänu juurikate lisamisele on väiksem kui tavatoodetel. Võta eeskuju ning proovi järele.
Röstitud juurikasai kodujuustu, avokaado ja külmsuitsulõhega
Tõelise tervisesõbra võileib, mis pakub kerget kosutust näiteks pärast õhtust trenni. Avokaados on tervislikke rasvhappeid, lõhe aitab keha varustada väärtuslike oomega-3-rasvadega, kodujuust on hinnatud valguallikas ning wakame vetikas on suurepärane magneesiumi, raua, joodi, kaltsiumi ja veel paljude keha toimimise jaoks vajalike vitamiinide ja mineraalainete allikas.
- 2 viilu pastinaagi-porgandi juurikasaia, röstituna
- 100 g kodujuustu, vajadusel kuivemaks nõrutatuna
- soovi korral veidi paksemat hapukoort või majoneesi
- 1 suurem avokaado, viilutatuna
- 100 g külmsuitsulõhet
- seesamiseemneid
- Wakame vetikaid
- värskelt jahvatatud musta pipart
Rösti saiaviilud. Soovi korral sega kodujuust hapukoore või majoneesiga. Maitsesta soolaga. Tõsta kodujuust saiaviiludele. Sinna peale säti avokaadoviilud, millele säti õhukeseks viilutatud külmsuitsulõhe. Tõsta eineleibadele veidi Wakame vetikaid, sinna peale puista seesamiseemneid ning soovi korral paar keerdu pipraveskist. Serveeri kohe, et röstsai läbi ei vettiks.