Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Suu magusaks: brownie Tsiistre moodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemaja šokolaadikook
Teemaja šokolaadikook Foto: Tsiistre Teemaja / Maiden Paljak

Brownie-retsepte on mitmeid, kuid miks mitte katsetada sellega, mis tuleb meieni Lõuna-Eestist, Tsiistrest.

Mõnusat maiust jagab meiega Tsiistre Teemaja perenaine Maiden Paljak.

Teemaja browie

Vaja läheb

  • 200 g taluvõid
  • 200 g tumedat shokolaadi
  • 100 g suhkrut
  • 3 muna
  • 100 g nisujahu
  • 1 tl vanillisuhkut
  • 150 g kookoshelbeid
  • 300 g koorekaramelli
  • 100 g kondenspiima

Valmistamine

Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema. Sulata madalal tulel üheskoos taluvõi ja šokolaad, jahuta veidi. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Sega kaks eelnevat segu omavahel kokku, jäta veidi šokolaadi-võisegu kaunistuseks. Lisa jahu ja sega ühtlaseks.

Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 24x24 koogivormi või kõrgema servaga pannile ja küpseta 170 kraadi juures 35 minutit.

Rösti kookoshelbed kuival pannil kuldseks. Soojenda koorekaramell ja kondenspiim madalal tulel, sega hulka kookoshelbed.

Vala segu veidi jahtunud brownie’le ja tõsta jahedasse kohta tahenema. Soovi korral võib karamellikihi alla määrida hapukat tummist moosi ja kõige peale valada vedelast või- ja šokolaadisegust triibud.

Lõika portsjonid ja naudi! Igasugune jäätis sobib koogikese kõrvale hästi. Külmikus õhukindlalt säilib kook mahlane mitu päeva.

Tagasi üles