Brownie-retsepte on mitmeid, kuid miks mitte katsetada sellega, mis tuleb meieni Lõuna-Eestist, Tsiistrest.
Suu magusaks: brownie Tsiistre moodi
Mõnusat maiust jagab meiega Tsiistre Teemaja perenaine Maiden Paljak.
Teemaja browie
Vaja läheb
- 200 g taluvõid
- 200 g tumedat shokolaadi
- 100 g suhkrut
- 3 muna
- 100 g nisujahu
- 1 tl vanillisuhkut
- 150 g kookoshelbeid
- 300 g koorekaramelli
- 100 g kondenspiima
Valmistamine
Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema. Sulata madalal tulel üheskoos taluvõi ja šokolaad, jahuta veidi. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Sega kaks eelnevat segu omavahel kokku, jäta veidi šokolaadi-võisegu kaunistuseks. Lisa jahu ja sega ühtlaseks.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud 24x24 koogivormi või kõrgema servaga pannile ja küpseta 170 kraadi juures 35 minutit.
Rösti kookoshelbed kuival pannil kuldseks. Soojenda koorekaramell ja kondenspiim madalal tulel, sega hulka kookoshelbed.
Vala segu veidi jahtunud brownie’le ja tõsta jahedasse kohta tahenema. Soovi korral võib karamellikihi alla määrida hapukat tummist moosi ja kõige peale valada vedelast või- ja šokolaadisegust triibud.
Lõika portsjonid ja naudi! Igasugune jäätis sobib koogikese kõrvale hästi. Külmikus õhukindlalt säilib kook mahlane mitu päeva.